Sonja Wassenberg & Lynn Henderiks. Eigenaresses van Wonderwoud Maastricht

Over

Ben jij ook klaar met alle hectiek en chaos van de stad? Dan zit je bij ons goed! Wij zijn Sonja Wassenberg en Lynn Henderiks van Wonderwoud, een groene oase in hartje Maastricht en Utrecht. Hier vertellen we met veel liefde en passie over planten en wat ze met je doen.

We merken dat veel mensen de verbinding met de natuur verloren zijn. Dat vinden we jammer! Zelf zijn we graag buiten in de natuur. Sonja racet op haar fiets over de Limburgse heuvels en, Lynn wandelt graag over haar geliefde Sint Pietersberg en alles eromheen. Die frisse lucht en groen doen iets met ons. Je schakelt af, zet onderbewust je gedachten op een rij en die stress die je in de verte voelde opborrelen, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Tegenwoordig is iedereen druk waardoor het niet altijd lukt om een rondje buiten te wandelen. Maar wat nou als je het groen van buiten naar binnen verplaatst? Zou dat helpen? Jazeker! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het hebben van kamerplanten ontstresst, de luchtkwaliteit in huis bevorderd en je humeur verbetert. Daar hebben wij natuurlijk geen moeilijke onderzoeken voor nodig, we ervaren het elke dag in onze winkel.

Één stap over de drempel van onze winkel en je snapt wat we bedoelen. Een zee van groen, knusse zithoekjes waar je kan genieten van een drankje en veganistisch gebakje, woonaccessoires en een platenspeler waar je lekker muziek kan luisteren. Kortom, een wilde mix van alles wat we leuk vinden. In onze groene oase kom je tot rust in hartje Maastricht en Utrecht.

Plezier, kwaliteit en beleving staan daarbij voorop. We kopen alleen in waar we achter staan en werken zoveel mogelijk met lokale, biologische en fair trade producten. Extra geld rekenen voor plantaardige melk in je latte? Ben je mal! We vinden het belangrijk dat iedereen een bewuste en duurzame keuze kan maken. Samen maken we de wereld een beetje groener.

En over groen gesproken… Je hoeft geen kenner te zijn om groene vingers te kweken. Waag die sprong. Doe het! Je gaat ons dankbaar zijn als je plant over een paar weken een nieuw blad uitrolt. Bang dat het mislukt? Don’t! We helpen graag om de perfecte plant voor je uit te kiezen.