Duurzaam kiezen

Duurzaamheid, zo’n woord waar je mee om je oren geslagen wordt.

En terecht, vinden wij! Duurzaamheid is niet zo maar een fancy hot topic voor ons, het is vanzelfsprekend. Nooit eerder communiceerden we hierover. Waarom? We vonden het als letterlijk groene winkel vanzelfsprekend dat je hierover nadenkt als je op pad gaat om in te kopen.

Waarom we het nu dan opeens toch over duurzaamheid hebben? De laatste weken krijgen we bijvoorbeeld met regelmaat de vraag van klanten: ‘hebben jullie die ene leuke glazuur potjes niet meer?!’. Een simpel antwoord als ‘nee helaas, die hebben we niet meer in onze collectie’ volstaat volgens ons niet meer. We willen in gesprek gaan met onze klanten wáárom we die potjes niet meer inkopen. Spoiler alert: het heeft alles te maken met duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Hebben we je interesse gewekt? Lees hieronder verder.

 

Vaak hoor je: ‘de consument moet nadenken wat hij koopt’. Wij zijn het daar niet helemaal mee eens. Eigenlijk begint duurzaamheid al veel eerder in de keten. Als een niet-zo-duurzaam-product niet wordt aangeboden aan de consument, kan het ook niet gekocht worden. Als winkelier ben je volgens ons een hele belangrijke schakel in het verhaal. Wij als inkopers zijn namelijk degene die de product keuzes maken, zodat we daarna de consument kunnen verleiden met pracht en praal.



Een goed voorbeeld hiervan zijn potten. Regelmatig krijgen we de vraag waarom we die ‘ene leuke glazuur potjes’ niet meer in onze collectie hebben. De reden is dat we kritischer naar ons aanbod zijn gaan kijken. En tja… die potjes moesten daarom toch echt plaatsmaken. Er zaten zoveel schakels tussen bron en inkoop dat we geen flauw idee hadden waar ze gemaakt werden, hoe ze gemaakt werden en beter nog: werkte die persoon wel onder goede omstandigheden? Kon hij/zij een gezin onderhouden? We werden naar van het idee dat er misschien wel leed schuilging achter ons verkoopwaar.

Inmiddels hebben die ene schattige potjes plaats gemaakt voor pottenseries waar we 100% achter staan. We kopen ze in bij de bron. Onze merken produceren deze zelf binnen Europa en verkopen alles in eigen beheer. Zij kunnen ons specifiek aanwijzen waar, wanneer en door wie onze potten gemaakt zijn. Precies zoals het hoort! Zo kunnen we altijd op de koffie gaan bij onze pottenbakkers. Wie weet roadtrippen we een keertje voorbij, hehe.
TOET TOOOET!

 
Vorige
Vorige

Oh denneboom!

Volgende
Volgende

Keep on sprayin’