Oh denneboom!

Een interessante materie

bij

de aanschaf van

hét

symbool van

“the most wonderful time of the year”: de kerstboom.

Ooit al eens stilgestaan bij het feit dat de maan naast haar invloed op het ontstaan van eb en vloed, ook doorwerkt in de waterhuishouding en sapstroom van bomen en planten? En dat hierbij de maankalender van belang is?

Bij de aanschaf van kerstbomen is het voor mensen ook belangrijk waar de boom vandaan komt. Steeds meer mensen maken de duurzame keuze om een in Nederland geteelde kerstboom te kopen (of te adopteren) en daardoor de transporten van importbomen te voorkomen. Hiervoor zijn speciale lokale kwekerijen te vinden. Benieuwd hoe dat werkt?
Michelle zocht het voor jullie uit!

 

Voor elke gerooide boom wordt er een nieuwe geplant voor de komende jaren. Daarnaast vormen velden met kerstbomen een goed leefgebied voor reeën, konijnen, hermelijnen en vogels als het vuurgoudhaantje. Ook nog eens goed voor de biodiversiteit dus!

Waar moet je dan op letten bij de aanschaf van je lokale kerstboom?
De periode van het kappen is hierbij het belangrijkste. Dit jaar is de beste periode om je kerstboom te (laten) kappen tussen 9 november en 22 november. Bij de stijgende maan in deze periode is de sapstroom namelijk opwaarts gericht waardoor de sappen en het water in de boom wordt vastgehouden zodat deze langer mooi blijft en zijn naalden minder snel verliest. Zo lang de kerstboom in huis staat is het verder ook belangrijk om hem regelmatig water te geven en te besproeien met een plantenspuit.

Wat is er nou mooier dan een prachtige, heerlijk geurende kerstboom in huis? We hopen dat je met deze instructie langer plezier van je kerstboom hebt.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag. HO HO HO!

 
Vorige
Vorige

Lynn’s Holiday wishlist.

Volgende
Volgende

Duurzaam kiezen