Vintage binnenkomers

Benieuwd welke vintage items we de laatste tijd binnen hebben gekregen?

En beter… Waarom kiezen we eigenlijk voor vintage interieur? Dat laatste heeft een goede reden. Benieuwd? Lees het hieronder!

Vintage interieur, je ontkomt er niet aan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een item in huis staan dat geniet van een tweede of derde leven. Van fauteuils en banken tot verlichting. Van bijzettafeltjes tot lectuurbakken. Er is nog zoveel moois te vinden! Is die hele vintage trend een hype of juist een blijvertje? Hieronder lees je hoe wij de toekomst van vintage interieur zien.

 

Laten we starten bij het begin. We houden van de jacht naar mooie design klassiekers en vinden het fantastisch dat elk stuk z’n eigen verhaal heeft. Waarom wij nog meer zo van vintage houden? Naast dat we van de esthetiek houden vinden we het ook een heel duurzame keuze. Waarom iets opnieuw producten als het er al is? Het is niet dat we anti-nieuw zijn… Maar met een mix van oud én nieuw kan je juist een hele eigen interieurstijl neerzetten. En dát vinden we natuurlijk fantastisch.

Waarom we nog meer fan zijn? Op een overschot aan spullen zit niemand te wachten. Jij niet en de wereld niet. De toekomst van vintage zien wij daarom ook rooskleurig in. De wereld is uitgeput! We zullen een manier moeten vinden om te minimaliseren om zo de planeet leefbaar te houden voor onszelf en toekomstige generaties. En wat is er dan beter dan hergebruik?!

Uiteraard hebben we een aantal gouden tips als het aan komt op vintage interieur.
Tip 1: Investeer in goede en kwalitatieve klassiekers en onderhoud ze regelmatig met de juiste producten. Door goed voor je interieur te zorgen gaat het langer mee en blijven ze hun waarde behouden.

Tip 2: Repareer! Soms zijn er maar kleine dingen nodig om je nieuwe aanwinst weer te laten stralen. Een beetje houtlijm, (gekleurde) houtolie of een schuurpapiertje doen vaak al wonderen.

Tip 3: Uitgekeken op je interieur? Gooi het niet weg! Er is altijd wel iemand anders die niet kan wachten om zijn/haar huis te stylen met jouw oude schatten. Via Marktplaats of Facebook is er altijd wel een liefhebber te vinden. Niet gelukt via die weg? Zoek een kringloop in de buurt. Op deze manier is de cirkel weer rond!

Regelmatig krijgen we nieuwe leveringen binnen. Loop eens binnen om onze aanwinsten te bekijken en/of houd onze webshop in de gaten. We proberen bij binnenkomst ons aanbod zo snel mogelijk online te plaatsen. Op zoek naar iets speciaals? Schrijf ons, we helpen je graag met het zoeken naar dat ene item op je wishlist!

Vorige
Vorige

Handgekozen, met liefde!

Volgende
Volgende

Wonderwoud X Puck Lieverse